Aihearkisto: Yleinen

Koronarajoitusten vaikutus

Seurakunnassamme on 12.5.2021 alkaen palattu koronarajoitusten jälkeen normaaleihin kokoontumisiin ottaen huomioon viranomaisten määräykset ja suositukset.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Koronarajoitusten vaikutus

EU Ruoka-avun jakelu

Seuraavat EU-ruokajakelut Saalemissa osoitteessa Läntinen Pitkäkatu 23 perjantaina 17.9.2021 klo 10-11 perjantaina 1.10.2021 klo 10-11 perjantaina 15.10.2021 klo 10-11

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa EU Ruoka-avun jakelu

Usko, tiedon korkein aste

Uskovaisten perusarvoa, uskoa, jotkut vähättelevät sanomalla, että elämänkatsomuksen tulee perustua tietoon eikä uskoon. Tällaiset ihmiset helposti antavat uskon synonyymiksi luulon tai ainakin otaksuman. Onko tieto sitten jotenkin jalostuneempaa kuin usko? 

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Usko, tiedon korkein aste

Ajan Herra

Jumala on kaikkivoiva ja kaikkitietävä. Onko hän myös ennalta määrännyt kohtalomme? Onko meillä siis sittenkään vapaa tahto, onko valinnoillamme mitään merkitystä?

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Ajan Herra

Olen fundamentalisti

Fundamentalisti-sana yhdistetään yleensä ääri-islamilaiseen terroriin. Sanaa on sittemmin ruvettu käyttämään lyömäaseena myös kristittyyn, joka uskoo Raamatun erehtymättömyyteen. Mitä fundamentalismi tarkoittaa ja onko se pahasta. Oletko kenties sinäkin sellainen?

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Olen fundamentalisti

Sapatti vai ei?

Joissakin kristillisissäkin piireissä pidetään sapatin viettoa yhtenä uskonelämän peruspilareista.  Kuuluuko se meille ns. pakanakristityille? Vai onko se yksi Mooseksen lain kohtia, jotka uhrimenoineen ja juhlapyhineen jäi tarpeettomina pois Jeesuksen ansiosta.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Sapatti vai ei?

Miksi rukous?

Jeesus opetti meitä rukoilemaan mm: ”tapahtukoon Sinun tahtosi”. Miksi sitten rukoilla, eikö Jumalan tahto tapahdu joka tapauksessa? 

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Miksi rukous?

Uskon perusteet

Kun tulin uskoon, en kovasti miettinyt uskon perusteita. Jumala puhutteli ja sitä vaan otti Jeesuksen vastaan uskossa. Tarvitaan joskus ulkopuolinen, jopa pilkkaaja, jotta mietimme uskon perustusta.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Uskon perusteet

Suvaitsematon pultti ja kilon jauhopussi

Suvaitsevuus on ajan muotisana. Muista kielistä (engl. tolerance, ruots. tolerans) on suomeenkin tullut aikanaan sen synonyymi toleranssi eli sietokyky tai mittapoikkeama. Suvaitsevuuden alkuperäinen merkitys nykyaikana helposti hämärtyy. Ajatellaan, että suvaitsevuus on jokin tavoiteltava ja suositeltava asia: mitä enemmän suvaitaan, sitä parempi.

Kategoriat: Yleinen | Kommentit pois päältä artikkelissa Suvaitsematon pultti ja kilon jauhopussi