Nuorisotyötä Kiinassa

Jouluna 2008

Rakkaat Sisaret ja Veljet!

 

Lämmin tervehdys Hong Kongista. Tämän kirjeen välityksellä haluan kiittää teitä hellittämättömistä rukouksista ja kaikesta muusta avusta vuoden aikana.

Tämä vuosi on ollut todella tapahtumarikas. Jumalan siunaus on myöskin ollut mukanan kaikessa ja sehän on tärkeintä. Olen oikeastaan ajatellut, että se viime vuoden sairaus ja leikkaus oli suureksi siunaukseksi. Sen aikana ympäri maapalloa rukoiltiin puolestani. Olen tarvinnut niitä rukouksia erityisesti nuorisotyömateriaalien valmistumisen edistymiseksi. Tiedämme, että sielunvihollinen vihaa sitä, että lasten ja nuorten elämä voisi pelastua ja se yrittää laittaa kapuloita rattaisiin. Hellittämätön rukous on paras vastalääke sen toimiin.

Pyhäkoulunopettajien kiinankielinen Kyyhky paketti

Lasten työ menee eteenpäin omalla painollaan ja tänä vuonna olemme antaneet 2,900 Kyyhky pyhäkoulunopettajien koulutussettiä, joten kokonaismäärä on nyt 18,000. Jokaista heitä rohkaistaan kouluttamaan 10 uutta, joten koulutettuja opettajia on vähintään 180,000 . Luku on kuitenkin huomattavasti suurempi ja opettajista on edelleen suuri pula onhan tämän maan lapsilukukin suuri. Raamtunopetusmateriaalia olemme tähän mennessä antaneet yli 30,000 puolen vuoden kirjaa oheismateriaaleineen sekä Lasten Raamattuja yli 15,000 kappaletta ja 195,000 Ihmeellinen kertomus kirjaa. Antautuneet opettajat tekevät työtä vastustuksesta huolimatta.

Nuorten työssä olemme ottaneet isoja askelia, kiitos Jumalalle ja kiitos teille rukouksistanne. Viiden päivän nuorisotyöntekijöiden kurssikirja on lähes painatus valmis samoin kuin 7 vuoden Raamatun opetusmateriaali ikäryhmälle 12-19 vuotiaat. Lokakuussa filmasimme 8 VCD tuntia, jotka kuuluvat kirjojen lisäksi Nuoriso Kyyhky pakettiin. Suunnitelmamme on, että 1,250 ensimmäistä settiä on painettu alkuvuodesta ja voisimme aloittaa koulutuksen maaliskuun alussa ja nämä opettajat sitten jatkavat koulutustyötä omissa ryhmissään. Tätä asiaa on hyvä muistaa rukouksin.


Nuoriso Kyyhky, 5 päivän opettajien koulutus sekä 7 vuoden opetusmateriaali 12-19 vuotiaiden opetukseen

Amerikkalaisen työtoverini Moniquen kanssa jatkamme myöskin englanninkileisen Kyyhky pyhäkoulunopettajien paketin valmistusta. Tekstit on valmiit ja tällä hetkellä on meneillään kirjan sivujen tekeminen sekä kuvitus. Ensi vuoden puolella filmaamme nuo kaikki 15 tuntia ja saamme työn päätökseen. Ehkä siitä tulee materiaali, jota tullaan käyttämään monissa eri maissa ja ainakin kiinalaiset lähetyssaarnaajat voivat käyttää sitä. Jumala on todella siunannut myös sen työn.

Meidät on kutsuttu syyskuussa 2009 Tsekissä  pidettävään Maailman Lapsityöntekijöiden Huippukokoukseen, jossa esittelemme tuon englanninkielisen Kyyhky materiaalin ja myös Kiinan työtä. Sinne tulee 80  osanottajia 40 eri maasta. Minua on pyydetty myös puhujaksi huippukokouksen jälkeen pidettävään viikon seminaariin 200 paikalliselle pyhäkoulun opettajalle,.

Vammaisten pitämä kahvila Taipeissa Taiwanilla, Pirkko, Terttu ja paikallisia

Olen ollut jonkin verran mukanan Ulkoministeriön vammaishankkeessa Guangzhoussa. Sen tiimoilta kävin syyskuussa Taiwanilla tutustumassa sikäläiseen vammaistyöhön sinäjokelaisen erityisopettajan Terttu Järvelän kanssa. Jani Jalavisto  vastaa pääasiassa siitä työstä yhdessä paikallisen Huiling järjestön kanssa. Marraskuun alkupuolella oli seminaari eri vammaisjärjestöille Guangzhoussa. Luennoitsijat olivat Taiwanista, Hong Kongista ja Suomesta. Ja marraskuun viimeisellä viikolla  olivat kouluttajat Jyväskylän Yliopistosta. Työ on hyvissä käsissä ja minä voin pikkuhiljaa jättää sen kokonaan nuorempien käsiin. Janilla on tuoreita hyviä ideoita viedä työtä monipuolisesti eteenpäin Huilingin kanssa.

Haluan sulkeutua esirukouksiinne. Yhdessä saamme olla mukana valtavassa työssä, jonka Jumala on avannut. Te olette olleet niin uskollisia ja se luottamuksen ilmapiiri, joka on ollut välillämme kaikkina yhteistyövuosina on merkinnyt todella paljon minulle. Jännityksellä jäämme odottamaan mitä uusi vuosi 2009 tuo tullessaan.

Pirkko ja pikku Jun

Teitä kaikkia rakkaasti siunaten, Lähettinne Pirkko

Rohkeat Pyhäkoululaiset
Tämän vuoden toukokuussa poliisit tulivat ja veivät kaikki opetumateriaalit ja välineet yhdestä pyhäkoulusta ja sulkivat paikan. Lapset rukoilivat kyynelin, että pyhäkoulu voisi jatkua ja poliisit lakkaisivat vainoamasta heitä. Viimein lapset menivät poliisien puheille ja sanoivat:”Miksi suljitte pyhäkoulumme? Ennenkuin aloimme käydä pyhäkoulua, teimme monia pahoja asioita. Emme totelleet vanhempiamme ja opettajia. Varastelimme ja valehtelimme. Nyt me kunnioitamme vanhempiamme ja käyttäydymme kunnolla.” Poliisi kysyi heiltä, että mitä te opitte pyhäkoulussa? Lapset vastasivat: ”Opimme Jumalan Sanaa ja he alkoivat lukea Raamattua poliiseille Roomalaiskirje 13:1-7 ja Efesolaiskirje 6:1-3, kuten opettajat olivat heille opettaneet.” Poliisit kuuntelivat heidän Raamtun lukuaan ja lopuksi lapset vielä lauloivat pyhäkoululaulun. Viimein poliisit sanoivat: ”Saatte pitää pyhäkoulunne.”

Kiinan nuoria

Nuorisotyökoulutusta